Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

28.04.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa z żółtego groszku na udkach z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

29.04.2025 r.
WTOREK

Zupa tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler.

Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

30.04.2025 r.
ŚRODA

Zupa pomidorowa z ryżem na udkach natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym, surówka z pora, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Chrupki kukurydziane w polewie malinowej.

Może zawierać alergeny: soję, orzechy, mleko, gluten.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie