Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

14.04.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną na rosole z warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym, surówka z marchewki, jabłka. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

15.04.2025 r.
WTOREK

Zupa krem z brokuła z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z indyka w sosie śmietanowo cebulowym, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

16.04.2025 r.
ŚRODA

Zupa ziemniaczana z papryką, wędliną.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Frytki karbowane, nagetsy z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne. Chrupki kukurydziane o smaku paprykowym.

Może zawierać alergeny: soję, gluten, orzechy.

17.04.2025 r.
CZWARTEK

Święta Wielkanocne!!!

Święta Wielkanocne!!!

18.04.2025 r.
PIĄTEK

Święta Wielkanocne!!!

Święta Wielkanocne!!!

 * zastrzega się zmian w jadłospisie