Data |
I danie |
II danie |
---|---|---|
07.04.2025 r. |
Zupa jarzynowa z ziemniakami na udkach natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
08.04.2025 r. |
Zupa ryżowa na udkach z warzywami, natka pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: seler. |
Ziemniaki z masłem, udziec drobiowy pieczony, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Ciasteczko owsiane z jagodą. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, orzechy, mleko i produkty pochodne. |
09.04.2025 r. |
Barszcz biały z jajkiem, wędliną, pieczywo. Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Owoc. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
10.04.2025 r. |
Zupa kapuśniak z ziemniakami, wędliną. Zawiera alergeny: seler, białko sojowe. |
Kluski śląskie, schab pieczony w sosie własnym, mix sałat z dresingiem i pomidorkiem koktajlowym. Kompot wieloowocowy. Crispy - jabłko suszone o smaku czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
11.04.2025 r. |
Zupa pomidorowa, na rosole z tartym ciastem, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko. |
Ziemniaki ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy. Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie