Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

07.04.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa jarzynowa z ziemniakami na udkach natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

08.04.2025 r.
WTOREK

Zupa ryżowa na udkach z warzywami, natka pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: seler.

Ziemniaki z masłem, udziec drobiowy pieczony, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Ciasteczko owsiane z jagodą.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, orzechy, mleko i produkty pochodne.

09.04.2025 r.
ŚRODA

Barszcz biały z jajkiem, wędliną, pieczywo.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

10.04.2025 r.
CZWARTEK

Zupa kapuśniak z ziemniakami, wędliną.

Zawiera alergeny: seler, białko sojowe.

Kluski śląskie, schab pieczony w sosie własnym, mix sałat z dresingiem i pomidorkiem koktajlowym. Kompot wieloowocowy. Crispy - jabłko suszone o smaku czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

11.04.2025 r.
PIĄTEK

Zupa pomidorowa, na rosole z tartym ciastem, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Ziemniaki ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie