Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

19.02.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: krem z brokuła z ziemniakami na maśle z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy. Masło orzechowe, chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, orzechy.

20.02.2024 r.
WTOREK

Zupa: ryżowa na udkach z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy pieczony z warzywami, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

21.02.2024 r.
ŚRODA

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Jabłko suszone o smaku mango.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

22.02.2024 r.
CZWARTEK

Zupa: grysikowa na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Kluski śląskie, schab pieczony w sosie, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Mieszanka studencka.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, jajko, orzechy, mleko i produkty pochodne.

23.02.2024 r.
PIĄTEK

Zupa: piracka z ziemniakami, rybą, warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchwi i mandarynką. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie