Data |
Śniadanie |
Podwieczorek |
I danie |
II danie |
---|---|---|---|---|
28.04.2025 r. |
Chleb z masłem, szynka, papryka, roszponka. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Soczek owocowy. |
Zupa z żółtego groszku na udkach z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
29.04.2025 r. |
Bułka kukurydziana z masłem, dżem owocowy niskosłodzony, mleko. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Owoc |
Zupa tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler. |
Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
30.04.2025 r. |
Chleb z masłem, jajko, szczypiorek, pomidor. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Chrupki kukurydziane o smaku bananowym. Zawiera alergeny: gluten, mleko, soję, orzechy. |
Zupa pomidorowa z ryżem na udkach natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi z farszem ziemniaczano serowym, surówka z pora, marchwi, jabłka. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
02.05.2025 r. |
Chleb z masłem, ser żółty, ogórek kiszony. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Mus owocowy |
Zupa ziemniaczana z papryką, wędliną. Zawiera alergeny: gluten, seler, białko sojowe. |
Makaron muszelki z sosem warzywnym z rybą. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmiany w jadłospisie