Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

06.05.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, szynka, ogórek zielony, szczypiorek. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy.

Zupa: z czerwonej soczewicy na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż zapiekany z jabłkami cynamonem. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

07.05.2024 r.
WTOREK

Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chałka z masłem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Jabłko

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Ziemniaki, pieczeń rzymska w sosie, mizeria. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

08.05.2024 r.
ŚRODA

Kanapka: chleb mieszany z masłem, szynka, papryka, ogórek kiszony. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki, jabłka, słonecznik prażony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

09.05.2024 r.
CZWARTEK

Kanapka: bagietka z ziarnami z masłem, ser żółty, pomidor, roszponka. Kakao na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Chrupki kukurydziane w polewie malinowej.

Zawiera alergeny: gluten, mleko, orzechy.

Zupa: kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, majerankiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Kasza bulgur gulasz z szynki wieprzowej, surówka z ogórka kiszonego, jabłka, oliwy. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

10.05.2024 r.
PIĄTEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, jajko, papryka, sałata zielona, szczypiorek. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy.

Zupa: grysikowa na udkach z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmian w jadłospisie